פרופ מישל פורטמן

פרופ”ח מישל פורטמן

פרופסור חבר
מסלול תכנון ערים ואזורים

ד"ר פורטמן סיימה את לימודיה באוניברסיטת ברקלי בקליפורניה עם תואר B.Sc. בכלכלה פוליטית של משאבי טבע. בעלת תואר M.Sc. מהטכניון בתכנון ערים ואזורי (91') ואוניברסיטת מסצ'וסטס עם דוקטורט במדיניות ציבורית ('07). היא החזיקה בתפקיד פוסט-דוקטורט בן שנתיים במרכז המדיניות הימית של המכון האוקיאנוגרפי של Woods Hole (WHOI) בקייפ קוד, ארה"ב (2007-09). נכון לעכשיו, המחקר שלה מתמקד בהיבטים של ניהול אזורי חוף משולב, תכנון מרחבי ימי, ניהול אזורים מוגנים ימיים, פסולת ימית ממקורות יבשתיים, בנייה ירוקה, תכנון רגיש למים ובאופן כללי בממשל של ממשק היבשה-ים. היא עומדת בראש המעבדה לשילוב מערכות אקולוגיות של MarCoast והיא מחברת ספר שכותרתו "תכנון סביבתי לאוקיאנוסים וחופים: כלים, שיטות וטכנולוגיות" (Springer, 2016) ולמעלה מ-40 מאמרים בכתבי עת ופרסומים אחרים. בנוסף לניסיונה האקדמי של ד"ר פורטמן, היא מילאה תפקידים מובילים בסוכנויות וארגונים סביבתיים במגזר הציבורי במשך למעלה מ-15 שנה. כיום היא חברה במועצה המייעצת המדעית של מדעי הים של קיל, תוכנית אקדמית ומחקר מובילה של אוניברסיטת כריסטיאן אלברכט הממוקמת בקיל, גרמניה.
/תכנון מרחבי ימי
/ניהול אזורי חוף