פרופ יוסף גבארין

פרופ”ח יוסף ג'בארין

פרופסור חבר
מסלול תכנון ערים ואזורים

אני תיאורטיקן תכנון המתמקד בפיתוח תורת התכנון וביטויה בפרקטיקה התכנונית. אני נלהב במיוחד מכוחו של תכנון ככוח לצמצום אי-שוויון חברתי ולטיפול בסיכונים סביבתיים, שינויי אקלים וקיימות. אני בוחן את השאלות החשובות מבחינה תיאורטית האם וכיצד שיטות תכנון יכולות לטפח זכויות עירוניות, רק עירוניות, ערים וקהילות עמידות ובנות קיימא עבור יחידים וקבוצות. באמצעות עבודתי, אני מעוניין לקדם ערים וחברות צודקות וגמישות יותר. טבעתי ותאוריה של כמה מושגים קריטיים, כמו מרחבי אמון, מרחבי סיכון, עיר סיכון, חוסר פורמליות מתקוממת, הזכות לייצור חלל, הזכות לצורך, ביטחון אונטולוגי עירוני ונופים עירוניים של פחד ובטיחות. העבודה האמפירית שלי, המבוססת על מגה ערים ברחבי העולם, מופיעה בספר שלי שיצא לאור לאחרונה, עיר הסיכון: התהוות תיאוריות ושיטות תכנון מסביב לעולם, שמנתח את התכניות העירוניות האחרונות למספר מגה ערים ברחבי העולם (Springer), כולל ניו יורק, לונדון, פריז, בייג'ינג, מוסקבה, יוהנסבורג וניו דלהי. סיימתי תואר שני בבית הספר לעיצוב באוניברסיטת הרווארד. הייתי מלומד אורח במחלקה ללימודים עירוניים ותכנון ובתוכנית אגא חאן לארכיטקטורה אסלאמית ב-MIT-מסצ'וסטס המכון הטכנולוגי. כיום הוא דיקן משנה למחקר בפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים בטכניון.

-גבארין-e1602691880832
טלפון:  +972-4-8294043